Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Βασιλεία των Ουρανών


Αν κάποιος κουρασμένος οδοιπόρος διψάει και βρει στο δρόμο του ένα σωλήνα από όπου περνάει το νερό, σίγουρα θα ψάξει την πηγή που καταλήγει το νερό για να πιεί να ξεδιψάσει. Έτσι ας κάνουμε και εμείς οι κουρασμένοι οδοιπόροι της ζωής, ας ακολουθήσουμε τον σωλήνα της ζωής, που είναι οι εντολές του Χριστού μας, για να φτάσουμε στην πηγή που είναι η Βασιλεία των Ουρανών.
Η Βασιλεία του Θεού μοιάζει με έναν κρυμμένο θησαυρό σε ένα χωράφι και κάποιος που τον ανακάλυψε, πούλησε ότι είχε για να αγοράσει το χωράφι και να αποκτήσει το θησαυρό.
Η Βασιλεία του Θεού είναι ένα δώρο κρυφό, μία έκπληξη. Όπως πολλοί γονείς αγοράζουν ένα δώρο στα παιδιά τους και το κρύβουν π. χ. την πρωτοχρονιά και ξαφνικά το εμφανίζουν. Τότε τα παιδιά κάνουν μεγάλη χαρά. Ε, κάτι τέτοιο θα νοιώσουμε και εμείς όταν βρεθούμε στον Παράδεισο. Ο Θεός Πατέρας, μας έχει ετοιμάσει εκεί ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας, το έχει προορίσει για εμάς.
Η Βασιλεία του Θεού είναι αιώνια ζωή, ατελεύτητος, παντοτινή, π. χ. σκεφτείτε ότι έχετε μπροστά σας ένα βουνό από χώμα, ένα πουλί κάθε χίλια χρόνια έρχεται και παίρνει με το ράμφος του ένα κόκκο άμμου, πόσες αμέτρητες χιλιάδες χρόνια θα περάσουν για να αδειάσει το βουνό και ο τελευταίος κόκκος άμμου.
Αυτή η επίγεια ζωή αν αντιστοιχεί με την πρώτη σελίδα ενός μεγάλου βιβλίου τότε η άλλη η αιώνια ζωή αντιστοιχεί σε όλες τις άλλες σελίδες του βιβλίου.
Η Βασιλεία του Θεού είναι αιώνια δόξα, στην οποία παντοτινά υμνείται ο Κύριος με Αρχαγγελικούς ύμνους, με το Άγιος… Σαβαώθ. Αυτή η δόξα θα εμφανιστεί κατά τη 2α Παρουσία. Θα δουν όλοι οι άνθρωποι, όλων των εποχών, τον Υιό του Θεού να έρχεται επάνω σε νεφέλες του ουρανού με πολύ δύναμη, θα τον συνοδεύουν όλοι οι άγγελοι και τότε θα καθίσει επάνω στο θρόνο Του.
Βασιλεία του Θεού είναι ο Παράδεισος. Υπήρξε και επίγειος Παράδεισος, υλικός, στην Μεσοποταμία, λέγεται ότι ίσως βρισκόταν ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη. Ήταν ένας απέραντος κήπος, με άφθονα νερά, με δέντρα πανέμορφα, λουλούδια πολύχρωμα, πουλιά και ζώα. Ο Αδάμ και η Εύα απολάμβαναν με χαρά την παρουσία του Θεού.
Εμείς όμως δεν θα ζήσουμε σε υλικό Παράδεισο αλλά σε πνευματικό και ανώτερο. Εκεί θα ζούμε αιώνια συντροφιά με τις υπερουράνιες δυνάμεις και με όλους τους Αγίους. Εκεί δεν θα υπάρχει πόνος, λύπη ή στεναγμός. Πόσο ωραία θα είναι χωρίς ύλη. Γιατί κλέβουν οι άνθρωποι, γιατί μοιχεύουν, γιατί πολεμούν και σκοτώνουν, γιατί δουλεύουν σαν σκλάβοι. Γι αυτό οι γιατροί, τα φάρμακα, τα βάσανα, οι κόποι, οι καυγάδες, οι θάνατοι. Στην βασιλεία του Θεού δεν θα έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, δεν θα ανησυχούμε για τίποτα, αφού δεν θα υπάρχει η ύλη.
 Πως ενώ δεν θα υπάρχει η ύλη, ο Θεός είπε ότι όσα δημιούργησε ήταν καλά λίαν; Και πως θα μετά είπε ότι ο ουρανός και η γη θα παρέλθει;
Δεν θα καταστραφούν τα δημιουργήματα του Θεού, αλλά επειδή η αμαρτία τα πάλιωσε, ο Θεός μέσα σε μια στιγμή θα αλλάξει αυτήν την ύλη θα την ανακαινίσει. Κατά κάποιο τρόπο ο Θεός θα στριφογυρίσει την κτίση με μια θεϊκή φωτιά και θα την αλλάξει π. χ. οι παλιοί ράφτες έπαιρναν ένα παλιό ρούχο και το γύριζαν ανάποδα και το έραβαν, με αυτό τον τρόπο φαινόταν σαν καινούριο. Μια μικρή ακτίνα της Ουράνιας Βασιλείας του Θεού ήταν και η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας στο Όρος Θαβώρ.
Σκέψου τώρα πόσο κόπο και έξοδα θέλεις για να συντηρήσεις το σπίτι σου. Δεν προλαβαίνεις να το χτίσεις και σε λίγο καιρό όλα παλιώνουν, χρειάζονται επισκευή, τα έπιπλα, οι συσκευές… Δεν προτιμάς να παραλάβουν το σπίτι σου αρχιτέκτονες, χωρίς έξοδα και να στο φτιάξουν σε μια μέρα ολοκαίνουργιο, να σου φέρουν καινούρια έπιπλα, ρούχα… Δωρεάν.
Αυτό θα γίνει στη Βασιλεία των Ουρανών, το παλιό σώμα με τις αρρώστιες, τα γηρατειά θα γίνει νέο 33 ετών. Πόσοι γέροντες δεν νοσταλγούν τα νιάτα τους, τότε που ήταν δυνατοί, υγιείς, γεμάτοι ζωντάνια. Στον Παράδεισο θα είναι πάντα νέοι,  δυνατοί, με απεριόριστες δυνατότητες, χωρίς φθορά, χωρίς χρόνο.
Θα είμαστε ενωμένοι με το Θεό, κατά χάριν Θεοί. Θα ζούμε σαν Άγγελοι, σαν στο σπίτι του πατέρα μας, θα προοδεύουμε αδιάκοπα (Άγ. Ιω. Κλίμακος). ‘Όπως όταν γεννήθηκες από την κοιλιά της μητέρας σου σιγά – σιγά αναπτύχτηκες, μεγάλωσε, έτσι και στην άλλη ζωή θα γίνεσαι καλλίτερος (Άγ. Αντώνιος).
Η Βασιλεία του Θεού μοιάζει με την χαρά που έχουν οι καλεσμένοι σε έναν γάμο, ή σαν ένα δείπνο που ετοίμασε κάποιος πλούσιος για πολύ κόσμο.
Η Βασιλεία του Θεού αρχίζει από εδώ στη γη, μέσα από τα μυστήρια της εκκλησίας αλλά και μέσα από την τήρηση των εντολών του Ευαγγελίου.
Εκεί θα δούμε το Θεό πρόσωπο με πρόσωπο, θα συναναστραφούμε τους Αγίους. Αν εδώ η θέα ενός τοπίου μας γεμίζει θαυμασμό, τότε πόσο περισσότερη τέρψη και ευφροσύνη θα νοιώσουμε βλέποντας απευθείας τον Θεό.
Οι θλίψεις εδώ προετοιμάζουν αιώνια δόξα και χαρά. Αξίζει να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Βασιλείας του Θεού. Να λάβουμε μέρος στο αιώνιο πανηγύρι του θριάμβου. «Μείνε πιστός μέχρι θανάτου και θα σου δώσω το στεφάνι της αιώνιας ζωής».       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου